HÄR TRIVDES MAN REDAN PÅ FORNTIDEN

Ingen vet exakt när de första människorna blickade ut över havet och beslöt sig för att sätta bo i området kring Tjuvkil. Men nog känns historiens vingslag när man går de 53 höjdmetrarna upp på Tjuvkils huvud och utforskar resterna av den fornborg som en gång låg här. Borgen användes förmodligen både som tillflyktsort och för att bevaka färdlederna till lands och sjöss. Säkert beundrade man också den milsvida utsikten från berget så fort tillfälle gavs.

Namnet Tjuvkil sätter fantasin i rörelse, men anspelar faktiskt inte på eventuella tjuvars framfart. Det är istället en utveckling av norskans tioffakyl som antas betyda tvåviken eller dubbelviken, vilket i sin tur syftar på ortens två nästan identiska vikar.

Genom åren har man fiskat, jagat, brukat jorden och brutit skiffer. Men havet och landskapet har inte bara gett försörjning utan äger även en mäktig skönhet som både lockar och drar.

NÄR LIVET ÄR SOM VACKRAST

Tjuvkils huvuds långsträckta bergsrygg ger inte bara en storslagen vy över Älgöfjorden. Berget skyddar också från nordanvinden och ger tillsammans med de omgivande bergsformationerna Tjuvkils Ängar en vacker inramning – nästan som en ståtlig omfamning.

Nere vid havskilen i väster, alldeles intill det nya bostadsområdet, ligger den lilla marinan som en port mot havet. Detta är onekligen en mycket speciell plats som det nästan är omöjligt att inte bli förälskad i.

ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER

Tjuvkils Ängar med omnejd erbjuder verkligen en enastående bukett av möjligheter. Samtidigt ligger stadens utbud på pendlingsavstånd.

SKOLA - Gångavstånd till förskola. Övriga skolor ligger inom 10-15 min från området.

SERVICE - Matbutik, vårdcentral och gym finner du antingen i Marstrand eller i Ytterby ca 10-15 min mot Kungälv. Matbutiken i Ytterby erbjuder hemleverans. Kongahällas handelscentrum som ligger ca 20 minuter bort erbjuder ett stort shoppingutbud med ett hundratal butiker.

KOMMUNIKATION - Vill du ta dig till Göteborg kan du ta tågen från Ytterby station som tar ca 18 min till Göteborgs Central. Med bil når du centralen på ca 35 min. Önskar du ta bussen så finns busshållplats i direkt anslutning till området.  Marstrands Express är direktbussar som passerar Tjuvkil och som går till och från Göteborg.

LÄGE OCH REKREATION - Vare sig du gillar segling, golf eller att ströva om kring i vackra landskap har du allt detta runt knuten. För dig som gillar friska morgondopp ligger badplatsen inom badrockavstånd. På sommaren hålls simskola, seglingsskola och andra aktiviteter runt badplatsen. Med havet och naturen runt knuten har du nära till ett rikt friluftsliv. Släng på dig morgonrocken, promenera till badplatsen och ta ett dopp i havet. Vandra eller jogga i de vackra strövområdena. Gör utflykter till idylliska Marstrand med alla mysiga kaféer, restauranger och butiker. Upplev den vackra skärgården med pärlor som Dyrön, Åstol och Klädesholmen. I närheten finns också Tjuvkils Kappseglingsklubb, Gullbringa Golf & Country Club och Lycke golfbana vid Tofta Herrgård. Och nämnde vi traktens utmärkta fiskevatten för bland annat laxöring?

 

DET BOR EN TANKE I VARJE DETALJ

Tjuvkils Ängar ligger i en gammal kulturbygd och förtjänar att behandlas med respekt. Bebyggelsen i det nya bostadsområdet utformas för att spegla det kustnära och för att verka i naturligt samspel med omgivningen. Husens färgskala går i naturnära toner och i stor utsträckning används naturliga material. Tjuvkil har en lång tradition av skifferbrytning och inslag av denna bergart finns i några av husens fasader och murar.

På Tjuvkils Ängar kommer det att finnas något för alla. Färdigbyggt innehåller området omkring 150 nya bostäder i form av villor, radhus och lägenheter. Planlösningarna är väl genomtänkta och anpassade för den unga familjen såväl som för dem som hunnit komma längre i livet. Här är det gott och smidigt att leva. Stor omsorg har även lagts på utformningen av gaturummet för att skapa en lugn miljö med plats för lek och samvaro.

Miljö och hållbarhet finns med i utformningen av Tjuvkils Ängar. Valet av träfasad och sedumtak på carport och förråd är några val som gjorts med tanke på miljön. En energiberäkning för att följa BBR:s krav på att energianvändningen hålls på en viss nivå i bostäderna utförs innan varje ny etapp. Våra husentreprenörer har miljö och hållbarhet med på sin agena.

 
 

Intresseanmälan

Du kan läsa villkoren här